
Mihoen met Kip
Ingredienten:
- 100 gram Mihoen (Rice vermicelli merk Wai Wai)
- 1 kleine Kipfilet
- 5 gedroogde shiitake paddestoelen
- 2 Eieren
- 1 Kleine ui
- Winterpeen of Wortel
- 0.5 Prei (liefst het groene stuk)
- 0.5 Paprika (Groen)
- 0.2 Komkommer
- Taugé
- 4 cm Gember (vers)
- 4 teen Knoflook
- Sambal (eventueel)
- Oestersaus
- Sesamolie
- Ketjap Manis
- Zout en peper
Instructie:
Snij de kipfilet in reepjes en marineer in wat olie, sesamolie, ketjap zout en peper (eventueel knoflookpoeder, gember of laos poeder). Maak de mihoen volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken, geef tijd om te drogen eventueel met keukenpapier. Wel de shiitake paddenstoelen volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de wortel in dunne plakjes/ reepjes en kook een paar minuten samen met de bamboe als je die gebruikt. Snij de ui in halve ringen, de prei, paprika en komkommer in reepjes en doe groente apart in bakjes. Bak de kip op hoog vuur in een wok zonder olie tot hij net gaar is en bruin. Zet apart in een bakje. Doe ruim olie in de pan en bak hierin de gember (zonder schil in plakjes) en 2 tenen knoflook (in grove plakken, teen door de helft is voldoende) tot het bruin is paar minuten niet te hoog vuur. Haal pan van het vuur en verwijder gember en knoflook. Zet de wok op hoog vuur en voeg de eieren toe blijf roeren. Daarna de ui, 2 tenen knoflook (geperst) en naar smaak sambal erbij. Wortel/bamboe en paddenstoelen toevoegen en steeds even door bakken. Dan kan de prei en paprika erbij. Als laatste kan de paprika, komkommer en tauge erbij wok het bij elke toevoeging even door. Voeg de mihoen toe en probeer zo goed mogelijk door elkaar te mengen, soms haal ik de pan bij deze stap van het vuur omdat het soms best een gedoe is en ik aanbakken wil voorkomen. Doe de gebakken kip weer terug in de pan en warm even goed door. Breng op smaak met flink wat zout en peper, ongeveer 2 eetlepels oestersaus en sesamolie naar smaak.
Lekker met wat Casave kroepoek en eventueel een zoetzure komkommer. PS: Ook lekker zonder kip!